Cele mai noi postari

miercuri, 28 noiembrie 2012

Importatorul - un simplu comerciant?




Importatorul este o persoana sau societate care se ocupa cu importul, conform DEXului.
Fie ca vorbim de haine, mancare sau camere de supraveghere video, activitatea de import si vanzare nu este atat de simpla si directa precum pare in definitie…iar cand este vorba de produse tvci – cu atat mai putin! Piata de sisteme de supraveghere video este diversa si compusa dintr-o paleta larga de articole: de la mici, simple si neschimbate timp de zeci de ani (alimentatori, accesorii,…), produse complexe si dinamice (camere de supraveghere video, camere IP, placi de captura video, dvr standalone) la cele mai noi tehnologii (camere megapixel IP, camere cu rezolutie de peste 600ltv, dvr standalone HD).
Da, motorul acestei piete este tehnologia iar cele mai noi si avansate tehnologii fac regulile! Cine isi mai aduce aminte de VCR, multiplexoare si monitoare cctv? Toate au fost inlocuite in ultimele zeci de ani de catre placi de captura, dvr standalone si monitoare PC. Dar ce ziceti de camerele de supraveghere video? Erau mari, aveau senzor CMOS si imagine alb/negru pentru ca senzorii color erau prea costisitori. Acum camerele sunt dotate cu senzori color care pot sa aiba o rezolutie de pana la 1020x596 pixeli, precum cei de la Sony, lentila zoom si se pot conecta la internet (camere IP).
Noi consideram ca suntem importatori de tehnologie si ne simtim responsabili pentru calitatea produselor pe care le aducem in tara. Astfel ne-am stabilit un set de reguli pe care le respectam referitoare la produsele pe care le importam si le oferim clientilor: toate camerele trebuie sa aiba senzor ccd si sa fie color, cea mai mica rezolutie acceptata este de 420ltv, senzorii ccd trebuie sa fie de ultima generatie, iar firma noastra importa produse doar de la producatori care detin certificari CE si ROHS pentru produsele lor si au departament R&D. Noi verificam toate produsele importate pentru a observa mecanismele de functionare cu scopul de a anticipa orice problema pe care clientul o poate avea – este foarte important pentru client sa-i fie rezolvata problema cat mai repede si corect iar noi consideram ca asa este profesional.
Orice importator care se concentreaza pe calitatea produselor sale trebuie intai sa cumpere mostre: noi verificam calitatea si buna functionare a mostrelor pentru a ne asigura ca indeplinesc caracteristicile prezentate in foaia tehnica. Trimitem aceste observatii producatorului si de multe ori acesta tine cont de ele si isi imbunatateste produsul. Este foarte important pentru noi sa ne sustinem produsele, sa credem in ele, pur si simplu sa ne placa – atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic, pentru a continua relatia profesionala cu respectivul furnizor. O consecinta a acestui mod de a ne conduce activitatea a fost sa inchidem colaborarea cu doi dintre furnizorii nostri – calitatea produselor lor s-a depreciat si nu ne mai puteam baza pe ajutorul lor in rezolvarea problemelor.
Cealalta relatie foarte importanta pentru noi se refera la clienti – fie firme instalatoare, fie clienti finali. Noi oferim consultanta gratuita tuturor clientilor care ne solicita, incercand sa obtinem un echilibru intre ceea ce au nevoie, ce asteapta si ce poate tehnologia curenta sa le ofere la pretul pe care si-l permit. De asemenea, consideram ca o mare responsabilitate o au firmele instalatoare, aceea de a-si informa clientii in legatura cu ce pot sau nu pot indeplini camerele de supraveghere video, dar suntem si noi bucurosi sa oferim aceste informatii cand suntem solicitati!
La sfarsitul zilei, satisfactia suprema este de a primi acel telefon prin care clientul spune ca ii place produsul si ca va cumpara si in viitor de la firma noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu