Cele mai noi postari

sâmbătă, 21 martie 2015

Seminarul Brickcom din 19 martie - pe scurt

Seminarul din 19 martie face parte din campania de informare si promovare initiata de noi la inceputul acestui an cu privire la Brickcom Corporation. Destinatarii acestei campanii sunt specialistii din domeniul securitatii in general si al securitatii fizice in particular: instalatori si integratori de sisteme de securitate, manageri de securitate, ingineri de sisteme de securitate, consultantii care realizeaza analiza la risc fizic, si nu in ultimul rand managerii IT.

La seminar am beneficiat de ajutorul celor doi directori de vanzari de la Brickcom care ne-au vizitat in aceasta perioada, Milly Chen si Oscar Hsieh. Milly a prezentat cea mai noua camera, prototip pentru seria V6, care va deschide gama High Performance - camera FB-H200NP-WDRPro.
Participantii au aflat pe scurt despre istoria Accent GIP si Brickcom Corporation, despre valorile acestor companii si despre unde se indreapta in viitor.

Indubitabil, viitorul supravegherii video este reprezentat de camera megapixel IP si functiile inteligente cu care este ea dotata. Inovatia este esentiala in domeniul supravegherii video, iar pentru Brickcom Taiwan, gasirea celor mai bune solutii pentru supravegherea video cu camere megapixel IP este una din cele mai importante sarcini. Departamenul de Research&Development al Brickcom cauta in permanenta rezolvari ale problemelor cu care se confrunta instalatorul sistemului de supraveghere video cu camere megapixel IP. Astfel solutiile oferite sunt menite sa simplifice munca instalatorului in ceea ce priveste instalarea, dar sa-i confere acestuia mai multe instrumente cu care sa obtina cea mai buna imagine in cele mai diverse situatii. Instalatorul nu mai este un simplu tehnician, ci poate deveni un profesionist al imaginii. Nu oricine are un aparat de fotografiat este automat si fotograf....

Flexibilitatea camerei megapixel IP este ceea ce ii confera valoare atat pentru instalator, cat si pentru utilizatorul final pentru ca, nu-i asa, nu exista doar noapte si zi, ci si apus, lumina calda sau rece, cer innorat, lumina incandescenta, lumina puternica, obiecte cu viteze diferite in aceeasi imagine, si asa mai departe.
Un alt aspect pe care prezentarea noastra a insistat a fost acela ca supravegherea video isi schimba rolul pentru utilizatorul final: nu mai este un instrument pasiv, ci unul activ, nu mai este doar un cost, ci un beneficiu. 

Cum devine sistemul cctv activ? De exemplu prin posibilitatea utilizatorului de a interveni in timp real pentru a opri desfasurarea unui eveniment. In supravegherea de interior cu camera Brickcom, daca cineva intra intr-o zona interzisa, sistemul trimite alarma, iar dispecerul poate comunica direct cu persoana respectiva spunandu-i sa se intoarca sau ca nu are voie in acel perimetru, prin intermediul unui difuzor care poate fi conectat la camere. De asemenea, in cazul unui magazin de cartier, sistemul care supravegheaza usa de intrare poate fi configurat, tot prin difuzor, sa ruleze un mesaj audio cand intra clientii in magazin, de genul "Bine ati venit! Astazi avem promotii la produsele non-food". Sistemele cctv trebuie sa inceapa sa contribuie la dezvoltarea afacerii utilizatorului.

Un alt detaliu considerat important de Brickcom este protectia camerei insesi. Astfel, exista in configuratia hardware a camerei un senzor de temperatura care trimite alarma in momentul in care o anumita limita setata este depasita. Aceasta alarma ii transmite utilizatorului ca ceva se intampla cu camera si trebuie sa mearga sa verifice.   

Specialistii spuneau la inceputul anului ca 2015 va fi anul IVA, adica intelligent video analysis. Asa este, analiza inteligenta a imaginilor video este un beneficiu al camerelor megapixel IP, iar Brickcom a inteles acest lucru. Camerele Brickcom au avut dotari IVA pana in 2013, dar piata nu era pregatita. Anul acesta, Brickcom va reintroduce functii IVA imbunatatite pe camerele noi V6, iar in prezentare aveti cateva exemple. 

Noi simtim ca este nevoie sa aiba loc o repozitionare a instalatorilor/integratorilor de sisteme de supraveghere video. Ei nu sunt vanzatori de produse, ci consultanti de specialitate in ceea ce priveste securitatea fizica, iar acest lucru este foarte important. Valoarea muncii de consultare, instalare si mentenanta a sistemului este mai mare decat costul produselor.

Incheiem acest articol cu urmatoarea afirmatie:

Sa educam clientii sa caute valoare, nu doar preturi mici!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu